Tonery 101: Nejlepší asijské tonery pro vaši pleť

 

Pokud toužíte po bájné korejské glass skin, neboli zářivém a jasném vzhledu pleti, který Vám dodá pocit, že můžete dobýt svět (a vypadat při tom báječně), pak jste na správném místě. Pozdravte svého nového nejlepšího kamaráda v péči o pleť - toner! Pojďme se spolu ponořit do kouzelného světa tonerů a zjistit, jak mohou Vaši skincare rutinu posunout na vyšší úroveň - od exfoliačních pomocníků až po hydratační hrdiny!

 Proč zařadit do své skincare rutiny toner?

Výhod, ze kterých bude Vaše pleť při zařazení toneru do rutiny benefitovat, je mnoho a záleží na účinných látkách, které bude daný toner obsahovat. Mezi ty hlavní patří:

  1. Vyrovnání pH pokožky po čištění

Toner pomáhá obnovit přirozenou rovnováhu pH pleti, která může být narušena používáním drsných čisticích prostředků. Udržování vhodné úrovně pH je zásadní pro bariérovou funkci pokožky a její celkové zdraví.

  1. Hydratace

Mnohé tonery obsahují zvlhčující látky, jako je glycerin nebo kyselina hyaluronová, které pomáhají přitahovat a udržovat vlhkost na povrchu pokožky. Tato dodatečná hydratace je prospěšná pro všechny typy pleti, zejména pro suchou a dehydratovanou pleť.

  1. Zlepšená absorpce dalších produktů péče o pleť

Díky přípravě pleti a odstranění všech překážek (jako jsou odumřelé kožní buňky a přebytečná mastnota) umožňuje toner ostatním produktům péče o pleť, jako jsou séra a hydratační krémy, účinněji proniknout do pleti a dodat aktivní složky hlouběji do pokožky.

  1. Minimalizace pórů a kontrola tvorby kožního mazu 

Tonery obsahující čístící složky mohou snížit výskyt rozšířených pórů. Pravidelné používání pomáhá udržet póry čisté a méně nápadné. Produkty s obsahem exfoliačních složek, jako je kyselina salicylová, jsou také účinné při regulaci tvorby kožního mazu a jsou tak prospěšné pro mastnou, či aknózní pleť.

  1. Zklidňující vlastnosti 

Tonery obsahující složky jako heřmánek, aloe vera nebo výtažky ze zeleného čaje, mají zklidňující a protizánětlivé účinky a jsou tak vhodné pro citlivou nebo podrážděnou pleť. 

  1. Exfoliační účinek 

Tonery obsahující jemné exfoliační látky, jako jsou alfa-hydroxykyseliny (AHA) nebo PHA kyseliny, pomáhají odstraňovat odumřelé kožní buňky a podporují buněčnou výměnu, což vede k rozjasnění pleti a zlepšení její struktury.

 Jak efektivně používat tonery

 Používejte jej dvakrát denně 

Toner je nejlepší používat ráno i večer, abyste dosáhli co nejlepších účinků. Před použitím přípravku připravte pleť umytím obličeje jemným čisticím prostředkem vhodným pro váš typ pleti. 

Nanášení toneru

Existují dva běžné způsoby nanášení toneru: 

  • Nalijte malé množství tonika na vatový tampon. 

Navlhčete vatový tamponek takovým množstvím tonika, aby pokryl obličej. Jemně přejeďte vatovým tamponem po obličeji, vyhněte se oblasti očí. Začněte od středu obličeje a pohybujte se směrem nahoru. Opakujte, dokud nepokryjete celý obličej. 

  • Nalijte si male množství toneru do dlaní 

Tato metoda se nazývá "vklepávání" nebo "vtlačování" tonika do pokožky. Nalijte si několik kapek toneru do dlaní a poté je přitiskněte na obličej. Jemně vklepejte toner do pokožky lehkými pohyby směrem nahoru. Postup opakujte, dokud nepokryjete celý obličej. 

Dodržujte zbytek své rutiny péče o pleť 

Jakmile se toner vstřebá, pokračujte dalšími kroky Vaší péče o pleť. Podle potřeby aplikujte essence, séra, a hydratační krémy. Toner pomáhá zlepšit vstřebávání a účinnost následných produktů.

 Výběr správného toneru podle typu pleti

SUCHÁ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/i-m-from-rice-toner/

I'M FROM Rice Toner

Tento mléčný toner je ideální volbou pro sušší typy pleti díky svým vyživujícím, rozjasňujícím a vysoce hydratačním schopnostem. Obsahuje výtažek z rýže, která pleť účinně vypíná. Toner vytváří na pleti ochrannou bariéru, která zabraňuje ztrátě vody a obnovuje rovnováhu suché a unavené pleti. Toner se lehce a rychle vstřebává a je možné ho vrstvit, aniž by na pleti lepil. Pleť zanechává sametově hladkou, jemnou a zářivou.

 MASTNÁ A SMÍŠENÁ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/cosrx-aha-bha-clarifying-treatment-toner--150ml/

COSRX AHA BHA Clarifying Treatment Toner

Pro smíšenou až mastnou pleť je důležitá regulace tvorby kožního mazu. Tento lehký exfoliační toner je určený pro jemnou každodenní exfoliaci díky kůře bílé vrby a jablečné vodě, které obsahují přírodní alfa-hydroxykyseliny (AHA) a Betain salicylát (BHA). Účinně odstraňuje povrchové odumřelé kožní buňky, čímž podporuje rozjasnění pleti a urychluje buněčnou výměnu, snižuje pigmentaci a hojí jizvičky po akné. BHA kyselina působí hluboko v pleti, kde uvolňuje póry a reguluje tvorbu kožního mazu.

 CITLIVÁ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/haruharu-wonder-black-rice-hyaluronic-toner--fragrance-free--150-ml/

HARUHARU Wonder Black Rice Hyaluronic Toner Fragrance Free

Svěží hypoalergenní toner bez parfemace a bez alkoholu (na rozdíl od původní verze, která obsahuje rostlinný alkohol). Díky tomuto vylepšení je ideální volbou pro jedince s citlivou pletí a nabízí jemnou, hydratační a rozjasňující péči. Toner se může pochlubit silnými protistárnoucími a hydratačními vlastnostmi, které jsou přisuzovány přítomnosti kyseliny hyaluronové, která dodává pleti hloubkovou a dlouhotrvající hydrataci. Složení s působivým obsahem 99 % přírodních složek dominuje extrakt z fermentované černé rýže, který je bohatý na antioxidanty, chránícími pleť.

 NORMÁLNÍ PLEŤ 

https://www.loveskin.cz/round-lab-time-deal-1025-dokdo-toner-200ml/

ROUND LAB Time Deal 1025 Dokdo Toner

Tento vysoce oceňovaný toner si v Koreji získal obrovskou popularitu a je považován za jeden z nejlepších tonerů na trhu. Jeho multifunkční účinky zahrnují šetrnou exfoliaci odumřelých kožních buněk a zároveň hloubkovou hydrataci a výživu pleti. Složení obsahuje hlubokomořskou vodu, panthenol a alantoin, které účinně pronikají do pokožky a dodávají jí minerály, poskytují hydrataci a ochranu před vnějšími agresory. Toner je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé.

 AKNÓZNÍ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/anua-heartleaf-77--soothing-toner--250ml/

ANUA Heartleaf 77% Soothing Toner

Zklidňující toner, který získal prestižní titul nejlépe hodnoceného tonika v Koreji a 1. místo v soutěži Olive Young Awards 2022. Za svůj vynikající výkon vděčí působivé 77% koncentraci extraktu z listů srdcovky, která je shodou okolností nejžhavější složkou v Koreji. Tento skvělý toner účinně zklidňuje podráždění, zmírňuje zánětlivé projevy akné a pomáhá dosažení vyvážené hladiny přirozeného kožního mazu a vlhkosti. Jeho účinnost dále zvyšuje přídavek panthenolu, který pleti poskytuje hloubkovou hydrataci.

 ZRALÁ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/numbuzin-no--3-super-glowing-essence-toner--100ml/

NUMBUZIN No. 3 Super Glowing Essence Toner

Nejprodávanější toner značky Numbuzin je přímo kultovním přípravkem. Složení obohacené o 50 různých fermentovaných složek omlazuje a posiluje mdlou a unavenou pleť a slouží jako toner i essence, která účinně vyživuje a hydratuje, viditelně redukuje jemné linky a vrásky a zároveň díky niacinamidu pleť rozjasňuje a zdokonaluje její strukturu. Hydratační látky, jako je glycerin, zajišťují pružnou a dobře hydratovanou pleť. Toner je hypoalergenní a vhodný pro všechny typy pleti.

 DEHYDRATOVANÁ PLEŤ

https://www.loveskin.cz/hada-labo-gokujyun-premium-lotion--170ml/

HADA LABO Gokujyun Premium Lotion

Vylepšená verze japonského toneru, obsahující 8 různých typů kyseliny hyaluronové, hloubkově hydratuje pleť a účinně v ní uzamyká vlhkost. Výsledkem je viditelně vypnutá a oživená pleť, která dosahuje optimální rovnováhy vlhkosti. Zažijte proměnu, kdy se vaše pleť stane výrazně jemnější, pružnější a neuvěřitelně hedvábně hladká.

 PLEŤ S HYPERPIGMENTACÍ

https://www.loveskin.cz/hada-labo-shirojyun-premium-whitening-lotion--170ml/

HADA LABO Shirojyun Premium Whitening Lotion

Vyzkoušejte povzbuzující a rozjasňující toner a sledujte, jak vyrovnává tón vaší pleti a vdechuje jí nový život. Tím, že účinně působí proti úporné hyperpigmentaci, zabraňuje tvorbě pigmentových skvrn a jizev po akné a působí jako silný inhibitor tvorby melaninu. Obsahuje účinnou směs kyseliny tranexamové, extraktu z lékořice, vitaminu C a E a dvou typů kyseliny hyaluronové, které společně bojují proti zánětům v pokožce, zklidňují, vyživují a hydratují pleť a zanechávají ji oživenou a zářivou.